Chocolade

Onze chocolade en chocolade smaakcombinaties met noten, gekonfijt en zongedroogd fruit

Zo wordt het gemaakt

Het draait om ingrediënten, plezier en ambacht.

We geven je graag een ‘kijkje in de keuken’, in ons Atelier. Waar onze chocolatiers en patissiers dagelijks verse koek, taart- en chocoladeproducten bereiden. Met de hand gemaakt, gebruikmakend van de beste ingrediënten. Voor elk product een eigen receptuur, voor elke stap in het maakproces een eigen werkwijze. Want alleen hoogstaande kwaliteit kun je bereiken wanneer vakmanschap, passie en liefde voor het product samenkomen. Proef het ambacht van Koek & Chocolade.

Wij pakken je graag in

La touche magique

Net als onze smaken en producten, is ook onze verpakking een feest. Wij pakken de producten met zorg en aandacht in, in onze niet-geplastificeerde verpakkingen. Om het plezier van geven nóg groter te maken, of iets moois mee naar huis te nemen. Want ook thuis uitpakken is immers een feestje. Geschenkdozen voor verschillende gelegenheden of relatiegeschenken vind je in onze winkel en webshop. Voor speciale gelegenheden pakken wij je aankoop graag extra feestelijk in. Specifieke gelegenheid? Vraag dan één van onze collega’s.

Duurzame Chocolade

Het draait om eerlijk en bewust genieten

Alleen hoogstaande producten kunnen gemaakt worden van de beste chocolade. Daarom werken wij samen met de chocolade van Callebaut; ‘s werelds grootste producent van befaamde chocolade, waar de ambacht en toewijding voor kwaliteitsproducten van generatie op generatie wordt doorgegeven. Waar men zich wereldwijd inzet voor duurzame productie, die ook ten dienste staat van lokale cacaoboeren. Voor ons een belangrijke reden om deze samenwerking aan te gaan en met hen voort te zetten.

Er zijn echter meer thema’s onlosmakelijk verbonden met het ‘duurzame karakter’ van koek, taart en chocolade. Ook de verpakking en de foodwaste zijn een wezenlijk onderdeel als het gaat om duurzaamheid. Bij Koek & Chocolade dragen we bij aan het milieu door onze producten te verpakken in niet-geplastificeerde doosjes. We hanteren verschillende verpakkingsmaten, zodat elke bestelling zonder te veel ruimteverlies en toch feestelijk verpakt wordt.

We bakken met de seizoenen mee waardoor we veel lokaal kunnen inkopen. We maken dagverse producten en hanteren dan ook een beperkte voorraad. Dat betekent soms dat onze dagverse producten niet meer in de winkel verkrijgbaar zijn. Wil je zeker zijn: bestel dan dagverse producten on-line of telefonisch. Zo loop je nooit iets mis.

De restanten die ontstaan tijdens het bereidingsproces noemen we pas ‘afval’ als we dit niet meer verantwoord kunnen hergebruiken.

Ook het teveel of restant aan chocolade na productie, gaat niet verloren. Met onze professionele machines smelten wij de overgebleven chocolade terug naar vloeibare vorm, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Opnieuw gereed voor het maken van hoogwaardige chocoladeproducten.