Zo wordt het gemaakt
Het draait om ingrediënten, plezier en ambacht.
Wij pakken je graag in
Duurzame Chocolade
Het draait om eerlijk en bewust genieten
Er zijn echter meer thema’s onlosmakelijk verbonden met het ‘duurzame karakter’ van koek, taart en chocolade. Ook de verpakking en de foodwaste zijn een wezenlijk onderdeel als het gaat om duurzaamheid. Bij Koek & Chocolade dragen we bij aan het milieu door onze producten te verpakken in niet-geplastificeerde doosjes. We hanteren verschillende verpakkingsmaten, zodat elke bestelling zonder te veel ruimteverlies en toch feestelijk verpakt wordt.
We bakken met de seizoenen mee waardoor we veel lokaal kunnen inkopen. We maken dagverse producten en hanteren dan ook een beperkte voorraad. Dat betekent soms dat onze dagverse producten niet meer in de winkel verkrijgbaar zijn. Wil je zeker zijn: bestel dan dagverse producten on-line of telefonisch. Zo loop je nooit iets mis.
De restanten die ontstaan tijdens het bereidingsproces noemen we pas ‘afval’ als we dit niet meer verantwoord kunnen hergebruiken.
Ook het teveel of restant aan chocolade na productie, gaat niet verloren. Met onze professionele machines smelten wij de overgebleven chocolade terug naar vloeibare vorm, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Opnieuw gereed voor het maken van hoogwaardige chocoladeproducten.